top of page

Buitenexpostitie bouwhekken

Maart 2021 - Vanaf donderdag 4 maart is er een expositie te zien op de bouwhekken die rondom het schoolgebouw aan de Verspronckweg staan. De tentoonstelling geeft een kijkje in de geschiedenis van het gebouw en werpt een blik op de toekomst.


De grootscheepse verbouwing van de voormalige Ambachtsschool naar woongebouw De Meester met 178 appartementen is inmiddels halverwege. Door de corona pandemie is het niet mogelijk om een open dag te organiseren. Het bouwteam, dat bestaat uit ontwikkelaar COD, verhuurder Bouwinvest, bouwcombinatie Scholtens-Toekomst en architectenbureau Inbo, besloot daarom tot een buitenexpositie rondom het gebouw.


Afgelopen jaar was het 100 jaar geleden dat de eerste steen werd gelegd. In die eeuw is er veel gebeurd. Duizenden jongvolwassenen volgden hier hun beroepsopleiding, van vliegtuigbouwer tot kapper. De historische foto’s geven een indruk van de afgelopen 100 jarig. Uiteindelijk zullen deze foto’s ook een plek in het gebouw krijgen, om de geschiedenis levend te houden. We zoeken meer historische foto’s en persoonlijke herinnering aan het gebouw.bottom of page